Αρχική

Το υδατικό δυναμικό της Θεσσαλίας και ειδικότερα της λεκάνης απορροής Πηνειού, δέχεται εδώ και αρκετές δεκαετίες μια υπέρμετρη πίεση, από τους χρήστες νερού και κυρίως από τον γεωργικό τομέα, για την κάλυψη των αναγκών τους. Έτσι οι Θεσσαλοί βιώνουν καθημερινά την αγωνία για την εξασφάλιση των αναγκαίων υδατικών πόρων ενώ ταυτόχρονα αισθάνονται το χρέος να προστατέψουν τον τόπο τους και τις μελλοντικές γενιές από τους κινδύνους της ερημοποίησης και της περιβαλλοντικής καταστροφής.
Όλα αυτά απασχολούν έντονα, όπως είναι φυσικό, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και πλήθος ευαίσθητων ενεργών πολιτών και επιστημόνων, που από καιρό διαπίστωσαν την έλλειψη ενός μέσου ενημέρωσης, επικοινωνίας, διαβούλευσης, διαλόγου, έκφρασης των ανησυχιών μας και των απόψεών μας για τα κρίσιμα θέματα των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος της περιοχής μας.
Έτσι δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα μας με τίτλο «Υδάτινοι  Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας». Εδώ μπορεί κανείς να αναζητήσει ενημέρωση και σχόλια για όλα τα παραπάνω θέματα, καθώς και να συμβάλλει στο διάλογο για την επίλυσή τους.
Η «Βιβλιοθήκη» μας θα προσφέρει δυνατότητα αναζήτησης αρχειακού υλικού για μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτινων πόρων, υδατικών έργων, καθώς και υλικό συνεδρίων, ημερίδων και δράσεων, φωτογραφίες και χάρτες, ένα υλικό χρήσιμο για την επιστημονική έρευνα αλλά και για την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης στις νεώτερες γενιές.