Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων - Οι απειλές και οι κίνδυνοι

TTIP : Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων-Οι απειλές και οι κίνδυνοι : Μεγάλη συζήτηση αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα σε όλα τα μέσα, γραπτά και ηλεκτρονικά, για την παγκόσμια συμφωνία εμπορίου και ειδικότερα την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε αυτή. Διατυπώνονται ισχυρισμοί για ισχυρό πλήγμα (μεταξύ άλλων κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων), για το περιβάλλον.  Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία η ενημέρωση των επισκεπτών του ιστοτόπου μας επάνω στο κρίσιμο, όπως φαίνεται, θέμα της TTIP και για το σκοπό αυτό παραθέτουμε χωρίς δικά μας σχόλια ορισμένες έγκυρες απόψεις. Ειδικά στη Θεσσαλία επίσημη τοποθέτηση δημοσιεύθηκε από την Περιφερειακή Παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία» την οποία παραθέτουμε, όπως θα κάνουμε και με άλλες σχετικές τοποθετήσεις που θα περιέλθουν σε γνώση μας.

 

  • newsbeast.gr

Οι απειλές και οι κίνδυνοι από τη συμφωνία της TTIP που θα αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο -Τι είναι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων και τι φοβάται η Ελλάδα

«Μια μεγάλη απειλή, ένα μνημόνιο πιο ισχυρό από αυτά που μέχρι τώρα έφεραν οι τελευταίες κυβερνήσεις στην Ελλάδα πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Πρόκειται για το μνημόνιο της TTIP, τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που φέρνει την απόλυτη κυριαρχία των πολυεθνικών εταιρικών κολοσσών στις δύο μεγαλύτερες οικονομικές ζώνες της Δύσης.»

Το πλήρες κείμενο στο παρακάτω link :

http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2227664/i-apiles-ke-i-kindini-apo...

 

  • ypaithros.gr

Ριγμένοι από τη Διατλαντική Συμφωνία (TTIP) Ευρωπαίοι και Έλληνες αγρότες - Απορρύθμιση της αγοράς τροφίμων • Δραστικές μειώσεις στους δασμούς • Ελευθέρας στα γενετικά τροποποιημένα • Τι αξιώνουν από την ΕΕ οι ΗΠΑ

«Σε δούρειο ίππο για την είσοδο από την… μπροστινή πόρτα στην κοινοτική αγορά γενετικά τροποποιημένων οργανισμών αλλά και την αλλαγή επί τω χείρω σε ό,τι αφορά τους Ευρωπαίους -και, ειδικότερα, τους Έλληνες παραγωγούς- των όρων με τους οποίους διεξάγεται το εμπόριο αγροτικών προϊόντων μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ φαίνεται ότι εξελίσσεται η κυοφορούμενη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου κι Επενδύσεων (γνωστή και ως ΤΤΙP).»

Το πλήρες κείμενο στο παρακάτω link :

http://www.ypaithros.gr/rigmenoi-apo-thn-ttip-evropaioi-ellhnes-agrotes/

 

  • «Οικολογική Θεσσαλία»

Να ανακηρυχθεί η Θεσσαλία ελεύθερη από τις δεσμεύσεις της ΤΤΙΡ

«Η περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία», ανέδειξε εδώ και καιρό το ζήτημα της διατλαντικής συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ε.Ε γνωστή και ως ΤΤΙΡ, τόσο με δελτία τύπου, όσο και με ειδική ημερίδα που διοργάνωσε και από την οποία εκδόθηκε ψήφισμα κατά της εν λόγω συμφωνίας με τα όσα προβλέπονται από αυτήν. Επιπλέον στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, τέθηκε εκ νέου το θέμα από την παράταξή μας με στόχο την κανονική του εισαγωγή σε προσεχή συνεδρίαση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις ενάντια στις πρωτοβουλίες για την προώθηση της συμφωνίας με την μορφή που έχει, τόσο με έκδοση ειδικού ψηφίσματος, όσο και με την ανακήρυξη της Περιφέρειάς μας ως αποδεσμευμένης από την συμφωνία που θα προκύψει.»

Το πλήρες κείμενο στο παρακάτω link :

http://oikologikithessalia.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html

 

  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ TTIP

STATEMENT BY THE EU CHIEF NEGOTIATOR IGNACIO GARCÍA BERCERO FOLLOWING THE CONCLUSION OF THE 12TH TTIP NEGOTIATION ROUND

«Good afternoon ladies and gentlemen. I would like to start my comments today by giving you an overall sense of where we are in the TTIP negotiations, before going on to summarise our discussions this week. So firstly, where we are in the talks. We're working towards the objective of negotiating an ambitious, high standard TTIP agreement that responds to both EU and US interests. We are ready to seek to conclude our negotiations in 2016, provided that the substance is right. So we must ensure we pick up the pace and give the necessary impulse to get this agreement right.»

Το πλήρες κείμενο στο παρακάτω link :

http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2016/february/tradoc_154325.pdf

  . Όλη η «δημοκρατία» της TTIP σε ένα βίντεο

Ο Ιρλανδός Λουκ «Μινγκ» Φλάναγκαν ανέβασε στα κοινωνικά μέσα ένα βίντεο που αποκαλύπτει όλη τη διαδικασία στην οποία υποβάλλει η Ε.Ε. τους ευρωβουλευτές, πριν αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα της TTIP. Σε αυτά τα μέτρα πρωτοφανούς μυστικότητας και αδιαφάνειας υπάρχουν ακόμα και… συμβόλαια που δεσμεύουν τους ευρωβουλευτές να μην αποκαλύψουν στους πολίτες όσα μαθαίνουν. Γνωρίζαμε ότι οι συζητήσεις για την TTIP γίνονταν στο σκοτάδι, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε (νοσηρή) φαντασία.
Το video στο παρακάτω link :
  •  Το Δίκτυο φορέων - πολιτών Θεσσαλίας κατα TTIP, CETA, TISA

Σε σύσκεψη που έγινε στις 16 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, το Δίκτυο φορέων και ενεργών πολιτών της Θεσσαλίας κατά TTIP, CETA, TISA αποφασίστηκαν τα εξής:

«Αντιμετωπίζουμε τις επιχειρούμενες διεθνείς διατλαντικές συμφωνίες ΤΤΙΡ, CETA, TISA (EE-HΠΑ-Καναδά και άλλων χωρών) με την διεκδίκηση δίκαιου διεθνούς εμπορίου και υπεράσπιση της διατροφικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών την ενίσχυση των παραγωγικών και καταναλωτικών δομών, προϊόντων και υπηρεσιών των χωρών και των τοπικών κοινωνιών και της δημοκρατίας στη Ευρώπη.»

Το δημοσίευμα της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" με το πλήρες κείμενο στο παρακάτω link :

http://www.eleftheria.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B...

Φωτογραφίες: 
Φωτογραφία : NewBeast
Φωτογραφία : ypaithros.gr
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr
www.newsbeast.gr
www.ypaithros.gr
http://oikologikithessalia.blogspot.gr