Πανελλήνιο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή από την ΠΕΔ και φορείς της Θεσσαλίας

Ενδιαφέρον πανελλήνιο συνέδριο πρόκειται να διοργανωθεί στις 9 και 10 Ιουνίου στην Καρδίτσα,  με θέμα «Κλιματική αλλαγή, αυτοδιοίκηση και Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση». Το συνέδριο διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας με τη συνεργασία του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, του ΤΕΕ Μαγνησίας, του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ και της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου των οργανωτών του συνεδρίου : 

Δελτίο τύπου

31-1-2017

Πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΔ Θεσσαλίας η παρουσίαση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα  «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ : Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση»  που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Ιουνίου 2017 στην Καρδίτσα στο Ξενοδοχείο Thessalikon Grand.

Συνδιοργανωτές είναι το ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας , το ΤΕΕ Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών). Eπίσης το συνέδριο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γεώργιος Κωτσός,  Δήμαρχος Μουζακίου  αναφέρθηκε στην  κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της στο σύνολο της  οικονομίας, της κοινωνίας και στο φυσικό περιβάλλον. Έθεσε τους στόχους του συνεδρίου που είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,  η προβολή-σχολιασμός συμπερασμάτων Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε. κ. ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔΘ & μέλος ΔΣ ΠΕΔΘ  ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» , το κόκκινο προκύπτει από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδος. Έτσι καθίσταται απόλυτα αναγκαίο η ενασχόληση, ενημέρωση αλλά και δράση στο παγκόσμιο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής για να μην φτάσουμε στο σημείο του Καβαφικού στίχου : «Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει» αποχαιρέτα την, την Θεσσαλία που φεύγει.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος κ. Καλόγηρος Κων/νος τόνισε το χρέος και την ευθύνη όλων και δήλωσε ότι το ΓΕΩΤΕΕ θα συμμετάσχει με όλες του της δυνάμεις για την επιτυχία του συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κ. Παπαγεωργίου Νίκος χαιρέτισε την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι ο τεχνικός κόσμος μπορεί να δώσει λύσεις και να προσφέρει νέες τεχνολογίες.

Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ- Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας κ. Πολυμενίδης Γιάννης τόνισε ότι έχει έρθει η κλιματική αλλαγή και ότι οι επιπτώσεις ήδη φαίνονται  ιδίως στο παραθαλάσσιο μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος της ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών) κ. Σοφολόγης Δημήτρης ότι η ΕΘΕΜ συμμετέχει  ενεργά και να βρούμε εκείνες τις δράσεις που θα τονώσουν τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γεώργιος Κωτσός,  Δήμαρχος Μουζακίου  ανέφερε τους άξονες του συνεδρίου ( Κλιματική Αλλαγή, Αστικό περιβάλλον, Γεωργία, Υδατικοί πόροι, Ενέργεια, Μεταφορές) και κλείνοντας ανέφερε ότι τα κράτη είναι πολύ μικρά από μόνα τους για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή ενώ τα κράτη είναι πολύ μεγάλα για να αντιμετωπίσουν τα τοπικά φαινόμενα.

Ο συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ.  Δημήτρης Τσούμας Διευθυντής ΠΕΔ Θεσσαλίας,  συμμετείχαν η κα Έφη Οικονόμου Τουριστική Πράκτορας , ο κ. Γενιτσεφτσής Χρήστος Υπεύθυνος Επικοινωνίας και ο κ. Πασχάλης Μάντης Σκηνοθέτης –Υπεύθυνος Παραγωγής .

Όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εργασίες  ή poster ή e-poster  στο συνέδριο να υποβάλουν περίληψη των εργασιών σε ψηφιακή μορφή, ακολουθώντας τις οδηγίες (www.pedthessalias4clima.gr) για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2410252121, 2410259757  

email : info@pedthessalias4clima.gr -  www.pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή - tweeter : @pedthessalias4clima

youtube : pedthessalias4clima (https://www.youtube.com/watch?v=75D10QGLN3whttps://www.youtube.com/watch?v=ja-G5Ccl27U&t=87s

 

Φωτογραφίες: 
Συνέντευξη τύπου οργανωτών συνεδρίου
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr