Ολοκληρώνεται η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας - Εκδήλωση Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μεγαλύτερο εν εξελίξει περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια: Πρόκειται για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, ένα έργο προϋπολογισμού 245 εκ. ευρώ που αποδεικνύει έμπρακτα την πολύπλευρη αξία του για τη Θεσσαλία και τη χώρα σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που αποκτά πλέον η Θεσσαλία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ημερίδα με τίτλο «Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, στον τόπο μας».

Το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας το οποίο παρέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα μέσα του 2014 σε τελματώδη κατάσταση και κατάφερε σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο να φθάσει σε ποσοστό υλοποίησης φυσικού αντικειμένου άνω του 90%, έχει δικαίως προσελκύσει πάνω του το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης καθώς αποτελεί ένα εθνικό στοίχημα για τη χώρα, το οποίο φέρνει σε πέρας – παρά τη δύσκολη συγκυρία - η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ένα στοίχημα το οποίο όπως σημείωσε στην ομιλία του και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, καθώς το έργο είναι πολυσύνθετο, περιβαλλοντικό, αρδευτικό, υδρευτικό, τουριστικό, «ένα έργο ζωής για την περιοχή».

Περισσότερα : http://www.eleftheria.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B...

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr
http://www.eleftheria.gr/