«Οι πολέμιοι της Μεσοχώρας και ο εγωϊσμός τους» - Άρθρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Συνέχεια, στο κατ’ εμάς απαράδεκτο δημοσίευμα (δες σχετικό link) * της Εφημερίδας Συντακτών (ΕΦ.Σ), δίνουν δύο νέες παρεμβάσεις. Πρόκειται για μια επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου της «Οικολογικής Θεσσαλίας» κ. Ν. Πουτσιάκα που δημοσιεύτηκε στην ΕΦ.Σ στις 20/03/2017 (δες σχετικό link) * * και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (δες σχετικό link) * * * του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Λαδόπουλου, με το οποίο απαντά στις αιτιάσεις της επιστολής Ν. Πουτσιάκα.

Οι θετικές απόψεις όλων, χωρίς εξαίρεση, των φορέων της Θεσσαλίας για τη Μεσοχώρα είναι γνωστές και τις προβάλλαμε επανειλημμένα στον ιστότοπό μας, όπως άλλωστε το ίδιο κάνουμε και με τις θέσεις οργανώσεων ή μεμονωμένων παραγόντων που ζητούν από την κυβέρνηση να μην  επιτρέψει την αδειοδότηση του έργου και που επί της ουσίας επιδιώκουν την κατεδάφιση του φράγματος και του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Μεσοχώρας.  Σε αυτή την κατηγορία δυστυχώς, μετά και την πρόσφατη τοποθέτησή του, κατατάσσεται προφανώς και ο κ. Ν. Πουτσιάκας.  

Δεν θα εμπλακούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με τον κ. Ν. Πουτσιάκα.  Θα είχε πάντως ενδιαφέρον, σε κάποια ευκαιρία που θα του δοθεί, να διευκρινίσει ή/και να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του σχετικά με τη υποτιθέμενη έλλειψη ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους στη Μεσοχώρα, τα «συγκεκριμένα συμφέροντα» ιδιωτών, τα οποία, επίσης υποτίθεται, ότι εξυπηρετούν όσοι αγωνίζονται για τη λειτουργία της Μεσοχώρας, γιατί η Μεσοχώρα δεν συνιστά «ανάπτυξη», γιατί θα μειωθεί η παραγωγή ενέργειας στα υπόλοιπα έργα του Αχελώου (άραγε η ΔΕΗ το γνωρίζει αυτό ; και γιατί τότε επιμένει να λειτουργήσει τη Μεσοχώρα ;), γιατί θα προκύψουν «πρόστιμα» από την Ε.Ε. και πολλά άλλα.  Κατά τη γνώμη μας ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.  Αναμένουμε.

 

* Δημοσίευμα για τη Μεσοχώρα της Εφημερίδας Συντακτών (ΕΦ.Σ),

http://www.efsyn.gr/arthro/tyflosi-gia-tin-ektropi-ahelooy

** Επιστολή στην Εφημερίδα Συντακτών (ΕΦ.Σ) του Ν. Πουτσιάκα

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_03_20_epistol...

*** Άρθρο στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Γ. Λαδόπουλου

http://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/it...

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_04_05_eleythe...

Σχετικά με την Μεσοχώρα link του ypethe.gr :

http://www.ypethe.gr/news/i-mesohora-kai-i-kakopoiisi-tis-apo-tin-efimer...

http://www.ypethe.gr/news/h-mesohora-sto-radiofono-athina-984

Φωτογραφίες: 
ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ
ΥΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ (ΓΛΥΣΤΡΑ)
ΥΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ (ΓΛΥΣΤΡΑ)
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr