Ο Πύργος καταρρέει και εμείς τον κοιτάμε ! (Κάτι μας θυμίζει ......)

Όλους τους Λαρισαίους (και όχι μόνο) συγκινεί η προσπάθεια που γίνεται από δραστήριους πολίτες («φίλοι του Πύργου Χαροκόπου» και αρκετοί άλλοι) για την προστασία και διάσωση του «Πύργου Χαροκόπου» στη Γιάννουλη Λάρισας.

Εκφράζουμε και εμείς την ευχή οι προσπάθειες αυτές να ευοδοθούν και το αξιόλογο αυτό πολιτιστικό μνημείο να μην καταρρεύσει και (μελλοντικά) να καταστεί ένας ακόμη επισκέψιμος πολιτιστικός χώρος.

Τις τελευταίες ημέρες αναλήφθηκε προς την κατεύθυνση αυτή, μια αξιόλογη πρωτοβουλία από την βουλευτή Λάρισας (ΚΙΝΑΛ) κ. Ευαγγελία Λιακούλη προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, εμείς σταχυολογούμε κάποιες φράσεις από το ρεπορτάζ (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδεσμο) της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας :  

«επείγουσα συνάντηση», «ζητήθηκε … η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού», το μνημείο είναι «ετοιμόρροπο»,  «αδιαφορία εδώ και χρόνια όλων των αρμοδίων ….», «καταστρέφονται και δομικά του μέρη…..δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη …. την επίσημη Πολιτεία». (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Τα πολιτιστικά θέματα δεν αποτελούν ειδικό αντικείμενο του ιστοτόπου μας. Εάν όμως προς στιγμήν επιδιώξουμε μια «προσομοίωση», του Πύργου Χαροκόπου με τα έργα που είναι εγκαταλειμμένα επί του Άνω Αχελώου, θα παρατηρήσουμε ότι όλες οι βασικές εμφατικές φράσεις του ρεπορτάζ για τον Πύργο και γενικά για την λογική των αρμοδίων που «αδιαφορούν», ταιριάζουν απόλυτα και στα δύο ζητήματα, έστω και εάν, προφανώς έχουν τεράστια διαφορά στην σημασία για τον λαό της περιοχής, δεδομένου ότι τα έργα Αχελώου αφορούν στα ζητήματα της υδατικής ασφάλειας (π.χ ξηρασία), της εργασίας των νέων και την βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών (και όχι μόνο) και πρωτίστως αφορούν στην οικολογική ισορροπία που αναμφισβήτητα αποτελεί το μέγιστο πρόβλημα.

Αχ, τι καλά που θα ήταν να βλέπαμε και άλλες πρωτοβουλίες από τους εκπροσώπους μας (συμπεριλαμβανομένης και της κας Λιακούλη), που με ευαισθησία, με πάθος και με μαχητικότητα θα διεκδικούσαν, εντός και εκτός Βουλής, το δίκαιο αίτημα της ολοκλήρωσης των έργων Αχελώου, που δυστυχώς και η σημερινή Κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) έχουν καταδικάσει σε στασιμότητα και εγκατάλειψη, παρά την (υποτιθέμενη) συμφωνία όλων των κομμάτων της Βουλής και παρά τις (χωρίς αξία πλέον) υποσχέσεις που προεκλογικά μοιράζουν δεξιά και αριστερά, με πιο πρόσφατες αυτές του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

{1} ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (22/10/2020)«Ο Πύργος καταρρέει κι εμείς τον κοιτάμε!» - Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΜΕΝΔΩΝΗ :

https://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%...

Φωτογραφίες: 
Ημιτελές Φράγμα Συκιάς
Είσοδος σήραγγας μεταφοράς
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr