Κλιματική Αλλαγή - Συνάντηση Παρισίου

Το μέγιστο θέμα της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας με το κορυφαίο γεγονός της συνάντησης στο Παρίσι* των εκπροσώπων των κυβερνήσεων και του επιστημονικού κόσμου, από όλες τις χώρες της υφηλίου.

Οι κίνδυνοι από το εξελισσόμενο αυτό φαινόμενο γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατοί και αγγίζουν όλα τα μέρη του πλανήτη και φυσικά την χώρα μας. Οι μελέτες που εκπονούνται οδηγούν σε δυσοίωνα  συμπεράσματα και η ανάγκη σχεδιασμένης, μεθοδικής και από κοινού αντιμετώπισης της κατάστασης, είναι πλέον επιτακτική.

Η ανάσχεση των επιπτώσεων από την συνεχή συσσώρευση στην ατμόσφαιρα αερίων του θερμοκηπίου και από την κατασπατάληση των φυσικών πόρων, βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας.

Προφανώς δεν αρκούν άλλα ημίμετρα ή άλλες αποφάσεις που συντείνουν στο να καθησυχάσουν παρά να κινητοποιήσουν τους λαούς του πλανήτη. Απαιτείται η συνειδητοποίηση και παράλληλα η ενεργοποίηση όλων μας αλλά και του καθενός χωριστά.

Το τεράστιο αυτό ζήτημα δεν θα ήταν δυνατό να μείνει έξω από τα ενδιαφέροντα και τους στόχους του νέου ιστοτόπου μας. Οι υδάτινοι πόροι υφίστανται και αυτοί την ίδια πίεση με τους άλλους φυσικούς πόρους, ένα πρόβλημα που καθίσταται ακόμη δυσκολότερο από την, συνειδητή ή όχι, έλλειψη μιας θεσμοθετημένης και με οικολογική αντίληψη διαχείρισής τους. Η Θεσσαλία αποτελεί τυπικό παράδειγμα προς αποφυγήν.

Καλούμε όλους τους φίλους που μας τιμούν με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας να συνδράμουν με τις απόψεις τους ή και να αναζητήσουν απόψεις, που ήδη έχουν κατατεθεί δημοσίως κατά το παρελθόν και φιλοξενούνται εδώ. Σας ευχαριστούμε και πλέον «ανοίγουμε λογαριασμό» μαζί σας για κοινή δράση. 

Δεκέμβριος 2015 

http://www.ambafrance-gr.org/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%...

http://www.kathimerini.gr/841196/article/epikairothta/perivallon/synodos...

http://www.eleftheria.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B...

http://www.eleftheria.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B...

*   http://www.protothema.gr/world/article/535662/upegrafi-i-istoriki-sumfon...

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr