ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ .........

Στο στόχαστρο του "ΟΜΗΡΟΥ", γνωστού πλέον αρθρογράφου στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας, βρέθηκε και πάλι ο Αχελώος (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδεσμο).

Ο καλά ενημερωμένος αρθρογράφος, που όπως φαίνεται παρακολουθεί στενά τα υδατικά θέματα της Θεσσαλίας, επικεντρώνει για μιά ακόμη φορά στα εγκατελειμμένα έργα φράγματος συκιάς και σήραγγας μεταφοράς, σχολιάζονταςμε σκληρή γλώσσα την πολιτική ακινησία επί του θέματος. γράφει μεταξύ άλλων : " Αυτή η ανωμαλία της εγκατάλειψης ενός εθνικής σημασίας υδροηλεκτρικού και υδροϋδραυλικού έργου, (επειδή για ανωμαλία πρόκειται), αποτελεί όνειδος για τη χώρα και ντροπή για το πολιτικό και δικαστικό σύστημα."

και παρακάτω : " υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι βλάπτουν με ακατανόητο τρόπο το εθνικό συμφέρον, επιζητώντας να στραφούν οι Θεσσαλοί αγρότες… σε ορεινές καλλιέργειες. Κλείνουν ερμητικά ώτα και οφθαλμούς – έχοντας προηγουμένως ασφαλίσει και το μυαλό – μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα. "

Αναφερόμενος στην πολιτική διαχείριση του θέματος γράφει : " Τη χώρα αυτή δεν την κυβερνά η κοινή λογική .......... Την κυβερνούν συνήθως ιδεοληπτικοί παραμυθάδες, ...... πίσω δε απ’ αυτούς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ενέργειας, μελετητικά γραφεία ....... χρηματοδοτούμενες από τους Έλληνες φορολογουμένους Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δικαιολογούν τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων σε αστείες πολλές φορές περιβαλλοντικές δράσεις. "

Και τέλος προτείνει δράση από τους Θεσσαλούς. Αναφέρει συγκεκριμμένα : " Νομίζω πως οι Θεσσαλοί πρέπει να αξιώσουμε από τους υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες και βουλευτές των προσεχών εκλογών ότι θα στηρίξουν α μ έ σ ω ς οι εκλεγόμενοι την ολοκλήρωση των έργων του άνω Αχελώου. .....Δεν μπορεί να μένουμε απαθείς. ..........Είναι παράλογο η Ελλάδα να πληρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο από τη χρήση λιγνιτικών κοιτασμάτων και δασμούς για εισαγόμενο πετρέλαιο, όλοι δε οι πολίτες και οι πολιτικοί τους άρχοντες να αδιαφορούν για το γεγονός ότι η ενεργειακή εξάρτησή μας βρίσκεται περίπου στο 75%, .................. Ο παραλογισμός δεν είναι πολιτική. Είναι καταστροφή. "

Πραγματικά σε όσα αναφέρθηκε ο "ΟΜΗΡΟΣ" με την παρέμβασή του αυτή, δύσκολα θα είχε κανείς να προσθέσει κάτι παραπάνω. 

{1} ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ : ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ - "ΟΜΗΡΟΣ" :

https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/i...

Φωτογραφίες: 
Ημιτελές φράγμα Συκιάς
Έξοδος σήραγγας μεταφοράς νερού από Αχελώο
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr