"Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ - Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα.” - Επιστημονική εκδήλωση της ΕΘΕΜ

Μια άκρως επίκαιρη επιστημονική εκδήλωση, με ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον, διοργανώνεται από την Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου 2019, με αντικείμενο την βέλτιστη αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της Θεσσαλίας (δες εδώ {1} το πρόγραμμα της εκδήλωσης). Διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί θα αναπτύξουν τα θέματα της Κάρλας, του πρωτογενούς τομέα και της διαχείρισης υδάτων και τέλος της υδροηλεκτρικής ενέργειας, θέματα που επί δεκαετίες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος στην Θεσσαλία και συχνά πολύ πέρα από αυτήν.

Το γεγονός ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας αναμένεται να προσελκύσει  την παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης αλλά και άλλων πολίτικων παραγόντων, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη διαλόγου για διαμόρφωση κοινών θέσεων, ώστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δρομολογηθούν, το ταχύτερο δυνατόν, εξελίξεις στα εγκαταλελειμμένα υδατικά έργα, παρακάμπτοντας εμμονές, ιδεοληψίες και οικονομικά συμφέροντα που κρατούν τα έργα σε ομηρία. Επίσης θα αναδειχθούν και οι προτάσεις για τις νέες υποδομές που ειναι αναγκαίες στην Θεσσαλία.

Ας σημειωθεί τέλος ότι θα υπάρξουν αναφορές και στο επίκαιρο θέμα της  πολυσυζητημένης  νομικής κατάστασης των έργων Άνω Αχελώου, καθώς την επόμενη ημέρα (6/2) εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της Μεσοχώρας, κατά του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (2014) καθώς και της αναθεώρησης του (2017), γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την συζήτηση που θα διεξαχθεί μετά τις εισηγήσεις.

{1} ΕΘΕΜ : "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ - Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα ” :

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/programma_imerida...

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr