Η Μεσοχώρα και πάλι ……..

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Αυτή η σοφή παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Μεσοχώρας και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης που ο κ. Φάμελλος υποσχέθηκε ότι θα γίνει έως 30 Ιουνίου 2017.

Κοινοποιούμε σήμερα την αντίδραση των βουλευτών  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ. Γ. Μανιάτη και Κ. Μπαργιώτα για το θέμα αυτό (δες σχετικά δημοσιεύματα {1}) και συμπληρώνουμε ότι κατά την άποψή μας ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, εάν οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Θεσσαλίας δεν κάνουν αυτό που πρέπει και που η ίδια η ζωή έχει συχνά επιβεβαιώσει, ότι δηλαδή μόνο με την άσκηση πίεσης στους αρμόδιους, θα υπάρξει αποτέλεσμα για το δίκαιο αυτό αίτημα.

Αλλιώς οι πολύ ισχυρές πιέσεις που δέχεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος από διάφορα κέντρα (στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  οικολογικές οργανώσεις {2}, αναρχοαυτόνομες ομάδες  {3}, κ.ο.κ.) θα ακυρώνουν τις υποσχέσεις του κ. Φάμελλου και θα υπερισχύουν της απλής λογικής που λέει ότι είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση και ότι οι οικονομικές απώλειες που συνεπάγεται θα είναι τεράστιες.

Όσο για προσχήματα για την καθυστέρηση, πάντα θα εφευρίσκονται. Είχε άλλωστε φροντίσει γι’ αυτό  και ο προηγούμενος υπουργός κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας γεωλογικές μελέτες  στο όνομα της διατήρησης μέρους του οικισμού, απαιτήσεις για κατασκευή (!) νέου οικισμού κ.α, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ, αδύναμη να αντισταθεί στους εχθρούς του έργου, προσπαθεί να «ανταποκριθεί» σε ότι της ζητάνε.

Και το γαϊτανάκι της Μεσοχώρας συνεχίζεται. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι και κυρίως η ηγεσία των Θεσσαλών. Η Μεσοχώρα είναι «σκληρό καρύδι» για να το σπάσει μόνος του ο κ. Φάμελλος και ίσως κάποιοι άλλοι καλοπροαίρετοι εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Και ας μην επαναπαυόμαστε στο ότι είμαστε όλοι υπέρ της λειτουργίας του έργου. Πλέον δεν αρκεί.

 

{1} Δηλώσεις Γ. Μανιάτη και Κ. Μπαριώτα :

https://energypress.gr/news/maniatis-mpargiotas-hasame-idi-75-ekat-eyro-...

http://www.thessaliaeconomy.gr/blog/ape/maniatis-mpargiotas-epi-syriza-x...

{2} Ανακοίνωση εκδήλωσης κατά της Μεσοχώρας :

http://mesochora-acheloos-sos.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html?spref=fb

{3} Εκδήλωση κατά της Μεσοχώρας :

http://mesochora-acheloos-sos.blogspot.gr/

Σχετικό πρόσφατο κείμενο για την Μεσοχώρα στο ypethe.gr :

http://www.ypethe.gr/news/pagomeni-mesa-sto-kalokairi-i-mesohora

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr