Η Μεσοχώρα και η «κακοποίηση» της από την «Εφημερίδα Συντακτών»

Ένας «έγκριτος» αρθρογράφος μέσα από τις στήλες της «Εφημερίδας Συντακτών» πυροδότησε πριν λίγες ημέρες πλήθος αντιδράσεων για απόψεις που δημοσίευσε σχετικά με το πολύπαθο έργο της Μεσοχώρας (σχετικό link εδώ) * Τι δεν διαβάσαμε ! «Ανοσιούργημα», «τύφλωση», «αρρωστημένη νοοτροπία», «έγκλημα», «ξεπεσμός» !! Και φυσικά συντάχθηκε, χωρίς καν να το εξετάσει, με τις εξωφρενικές απαιτήσεις έξαλλων εμμονικών πολιτικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, οι οποίοι, επειδή διαχρονικά η άποψη τους κατά του έργου αυτού καταγράφηκε δημοκρατικά και οριστικά ως απολύτως μειοψηφική, απαιτούν τώρα, μετά από 31 χρόνια (!), την κατεδάφιση ενός πλήρως κατασκευασμένου φράγματος, ενός αγωγού μήκους 8 χλμ με διάμετρο 6 μ. μέσα στο βουνό και ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου πλήρως εξοπλισμένου που βρίσκεται 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους! Και όλα αυτά ο αρθρογράφος τα αναπαρήγαγε με την απαραίτητη συνοδεία του αγοραίου λαϊκισμού (μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοαγρότες κ.α.) αγνοώντας ότι η Μεσοχώρα έγινε με χρήματα όλων μας για να συνεισφέρει στην κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών.

Και όταν υπήρξαν αντιδράσεις για τους εκτός τόπου και χρόνου ισχυρισμούς που διατύπωσε και την εμπάθεια που απέπνεε το κείμενό του, δημοσίευσε μία από τις απαντήσεις (σχετικό link εδώ) ** που στάλθηκαν (αυτή του κου Γ. Ανδριώτη, αντιπροέδρου της ΔΕΗ), και το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι το έκανε δήθεν για να προκαλέσει διάλογο (!!!).

Η άποψή μας είναι ότι οι πραγματικά διανοούμενοι, ειδικά αυτοί, όταν υποπέσουν σε ένα ατόπημα, πρέπει να έχουν την γενναιότητα να το αποδεχθούν.  Όταν αυτό δεν συμβαίνει τότε δυστυχώς προσθέτουν τον εαυτό τους σε εκείνη την κατηγορία (ελπίζουμε μειοψηφία) των «κοινών» ανθρώπων του λόγου που στρεβλώνουν με ευκολία την πραγματικότητα και καλλιεργούν τον λαϊκισμό υπηρετώντας ποικίλες σκοπιμότητες.

Στον ιστότοπό μας θα βρείτε άλλες δύο απαντήσεις για το ίδιο ζήτημα που τέθηκαν στην διάθεσή μας (σχετικά link εδώ) ***

* Άρθρο Γ. Σταματόπουλου Εφημερίδας Συντακτών για Μεσοχώρα

http://www.efsyn.gr/arthro/tyflosi-gia-tin-ektropi-ahelooy

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_03_13_ef_synt...

** Απάντηση Αντιπροέδρου ΔΕΗ κ. Γ. Ανδριώτη :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_03_16_apantis...

*** Επιστολές για Άρθρο Εφημερίδας Συντακτών

http://www.trikalanews.gr/arthra__apoceis__epistoles/buron_katsibelos_h_...

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_03_14_epistol...

 

 

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr