Η Εφημερίδα Συντακτών (ΕΦ ΣΥΝ) και το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας

Με ένα ακόμη δημοσίευμα της με τίτλο « Διήμερο Δράσεων στη Μεσοχώρα» και σχετικό σχόλιο (δες σχετικό σύνδεσμο) * η ΕΦΣΥΝ τοποθετείται για άλλη μία φορά κατά του έργου της Μεσοχώρας. Ότι πρόκειται για φιλοκυβερνητική εφημερίδα είναι γνωστό. Ότι δημοσιεύει επιλεκτικά απόψεις και επιστολές το μάθαμε στην πράξη {δες παραπομπές (1) και (2)}.

Η μονομερής όμως συστηματική προβολή της άποψης για "κατεδάφιση" ενός ολοκληρωμένου έργου συνιστά σαφή πολιτική τοποθέτηση που θα ήταν σκόπιμο να την αιτιολογήσει. Άραγε η θέση της είναι έμμεση αποδοκιμασία προς την κυβέρνηση η οποία, ορθώς κατά την άποψη μας, ανακοίνωσε και προωθεί την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ; Μήπως συμμερίζεται τις επιδιώξεις συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων του ενεργειακού χώρου (που δεν θέλουν την Μεσοχώρα), και σε αγαστή σύμπραξη με ακραίες οικολογικές φωνές, να οδηγηθεί η ΔΕΗ στην χρηματιστηριακή κατάρρευση  της με ότι αυτό συνεπάγεται ; Την όλη στάση πάντως του συγκεκριμένου εντύπου μόνο "ουδέτερη" και "αδέσμευτη" δεν θα τη χαρακτηρίζαμε. Άλλωστε είναι γνωστή η "ευέλικτη" στάση τους από την κρίσιμη περίοδο του 2015 (υπερασπιστές τότε του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, σημαιοφόροι του αντιμνημονιακού αγώνα κ.λ.π.), όπου με εκπληκτική ευκολία πέρασαν στην "αντίπερα" όχθη .

Ας γνωρίζουν πάντως ότι στη Θεσσαλία σύσσωμη η κοινωνία, οι φορείς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα (του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου) έχουν ανοιχτά διακηρύξει την απαίτηση για ολοκλήρωση και λειτουργία της Μεσοχώρας. Δεν έχουν πάρα να προσφέρουν αναλόγως το βήμα της εφημερίδας τους ώστε να ακουστεί καθαρά και πλατιά η θέση αυτή. Και ας γνωρίζουν ότι η "αδέσμευτη" στάση και η αμεροληψία κρίνονται στην πράξη.

* Δημοσίευμα Εφημερίδας Συντακτών :

https://www.efsyn.gr/arthro/diimero-draseon-sti-mesohora


(1) Δεν δημοσίευσε απαντητική επιστολή του θεσσαλού μηχανικού Γ. Μπαρμπούτη (δες σχετικό link)**, με αφορμή  άρθρο του Γ. Σταματόπουλου με τίτλο «Τύφλωση για την εκτροπή Αχελώου» που δημοσιεύθηκε  στην «Εφημερίδα Συντακτών» στις 13/3/2017, ενώ αντίθετα δημοσίευσε (στις 20/3/2017) επιστολή του οικολόγου Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας Ν. Πουτσιάκα.

(2) Δεν δημοσίευσε ανακοίνωση της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ)*** με αφορμή κείμενο του «Πανελλαδικού δικτύου για τη διάσωση της Μεσοχώρας και του Αχελώου» που δημοσιεύθηκε  στην «Εφημερίδα Συντακτών» στις 4/4/2017 με τίτλο «Όχι άλλη καθυστέρηση στην καθαίρεση του φράγματος της Μεσοχώρας».

** Επιστολή Γ. Μπαρμπούτη :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_03_14_epistol...

*** Ανακοίνωση Ε.ΘΕ.Μ :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_04_12_anakoin...

Σχετικοί σύνδεσμοι του ypethe.gr :

http://www.ypethe.gr/news/h-kathairesi-tis-mesohoras

 


Πηγή: 
https://www.ypethe.gr