Φράγμα Συκιάς : Υποσχέσεις, Σκοπιμότητες, Αξιοπιστία

Είναι κι αυτός ένας τρόπος διακυβέρνησης. Να κρατάνε δηλαδή οι υπουργοί τον κόσμο  ζεστό με ανέξοδες υποσχέσεις   όταν επισκέπτονται μια περιοχή της χώρας. Έτσι και στην Καρδίτσα ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρ. Σπρίτζης  υποσχέθηκε πάλι την ολοκλήρωση του Φράγματος στη  Συκιά και αλλά πολλά. Θα είχε όμως την καλοσύνη να μας εξηγήσει αυτά τα δυο χρόνια της υπουργίας του σε ποιες ακριβώς ενέργειες προέβη η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά ώστε να προχωρήσει η εγκαταλελειμμένη Συκιά ;

Εμείς  παραθέτοντας  τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη όπως καταγράφονται στα χθεσινά και σημερινά ρεπορτάζ των ΜΜΕ *  υπενθυμίζουμε και την απάντηση ** που έδωσε σε σχετική ερώτησή *** του Καρδιτσιώτη βουλευτή Κ. Τσιάρα τον Δεκέμβριο του 2015 του στη Βουλή.

Στο μεταξύ πληθαίνουν καθημερινά οι δημοσιές δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών  στελεχών για το "τέλος" των έργων Αχελώου (πχ οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή) ****, επιτείνοντας το κυβερνητικό αλαλούμ γύρω από το θέμα αυτό. Παρακαλούμε λοιπόν τους αναγνώστες  μας να κρίνουν εάν δικαίως διατηρούμε επιφυλάξεις για τις προθέσεις του κ. Σπίρτζη και εάν καλώς στηλιτεύουμε τις πολιτικάντικες πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρόμοιες με εκείνες που ζούμε,  δυστυχώς, εδώ και πολλές δεκαετίες. 

* Δηλώσεις Χρ. Σπίρτζη στα ΜΜΕ :

http://www.ert.gr/karditsa-synechisi-ton-ergasion-tou-fragmatos-sykias-p...

http://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B...

** Απάντηση Χρ. Σπίρτζη στη Βουλή :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2015_12_18_apantis...

*** Ερώτηση Βουλευτή Κ. Τσιάρα στη Βουλή :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2015_11_26_erotisi...

**** Δηλώσεις Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή :

http://www.ypethe.gr/news/famellos-gia-mesohora-mia-apo-ta-idia

Σχετικά αρχεία για το Φράγμα Συκιάς στο ypethe.gr :

http://www.ypethe.gr/page/yie-sykias

Φωτογραφίες: 
Φράγμα Συκιάς
Εκχειλιστής Φράγματος Συκιάς
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr