Ευχάριστη έκπληξη για το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας ....

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για μας οι δημόσιες παρεμβάσεις (19/01/2017) * και (20/01/2017) ** τοπικών στελεχών της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, σχετικά με το μεγάλο θέμα του ΥΗΣ Μεσοχώρας. Είναι πλέον γνωστή σε όλους η σκανδαλώδης καθυστέρηση λειτουργείας του έργου, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο εδώ και δεκαπέντε χρονιά και που εδώ και δυο χρονιά έχει πάρει το "πράσινο φως" μέσω της απόφασης 26/2014 του Συμβουλίου Επικράτειας. Και όμως, η περιβαλλοντική αδειοδότηση που απομένει προς υπογραφή, πάρα την πολύμηνη ευρεία διαβούλευση που προηγήθηκε, με θετικές γνωμοδοτήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, τις  Υπηρεσίες και την συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων (Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια κλπ.), ΔΕΝ έχει ακόμη υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Η εξέλιξη αυτή, εκτός από τα προφανή αρνητικά αποτελέσματα για την εθνική οικονομία, τους κάτοικους κ.λ.π., βλάπτει ευθέως και τα συμφέροντα της ιδίας της ΔΕΗ και αναμφισβήτητα εξυπηρετεί εκείνα των ανταγωνιστών της. Παρόλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα παρατηρούσαμε μια αδράνεια από την Ομοσπονδία εργαζομένων της ΔΕΗ, κεντρικά και τοπικά, για το θέμα της Μεσοχώρας, την ιδιά ώρα που πολλοί φορείς στη Θεσσαλία και όχι μόνο ανέπτυσσαν συστηματική δημοσιά δράση για τη λειτουργία του έργου.

Ελπίζουμε αυτή η καθόλα θετική δραστηριοποίηση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για τη Μεσοχώρα θα συνεχιστεί πιο συστηματικά και θα ασκηθεί η απαιτούμενη πίεση προς την κυβέρνηση για να πάρει ένα τέλος αυτή η υπόθεση. Το ίδιο κατά την άποψη μας θα πρέπει να κάνει και η Διοίκηση της ΔΕΗ, δεδομένου ότι η ΔΕΗ ως ανεξάρτητη επιχείρηση, εκπροσωπώντας τους μέτοχους της αλλά και όλον τον ελληνικό λαό, οφείλει να υπερασπιστεί τα κοινά μας συμφέροντα, παραμερίζοντας πολίτικες και κομματικές δεσμεύσεις.

Τέλος ας μας επιτραπεί και μια παρατήρηση.  Απο τις εφημερίδες πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Περιφερειάρχης επανειλημμένα συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος. Άραγε οι φορείς που παρακολουθούν το ζήτημα αυτό και στηρίζουν την κοινή προσπάθεια δεν δικαιούνται να τύχουν από τον κ. Αγοραστό μιας ουσιαστικής υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με  τις κυβερνητικές προθέσεις ;

 

* Δημοσίευμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (19/01/2017)

http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/14821...

** Δημοσίευμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (20/01/2017)

http://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B...

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr
http://www.eleftheria.gr