Έτσι θα συζητήσουμε σοβαρά ;

Άλλη μια  προχειρότητα της Κυβέρνησης σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα των υδάτων της Θεσσαλίας. Τα κυβερνητικά στελέχη που συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν (δες εδώ {1} το σχετικό δημοσίευμα) ασχολήθηκαν υποτίθεται με "έργα" και φθάσανε κατευθείαν στο πως θα χρηματοδοτηθούν και εάν θα τα κατασκευάσουν ιδιώτες !

Άλλη μια απόδειξη ότι επιλέγουν να δείξουν προς τα έξω ότι εργάζονται για τα θέματα αυτά, ενώ στην πραγματικότητα, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι, αναπτύσσουν μια φιλολογία και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς προοπτική .

Και να γιατί : 
Πρώτα από όλα απουσιάζει προς το παρόν τουλάχιστον (για την Θεσσαλία, από όσο γνωρίζουμε) το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ), που έχει αναλάβει να καταρτίσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκρέκας.

Ας κάνουν, όπως ταιριάζει σε μια νοικοκυρεμένη και σοβαρή Κυβέρνηση, πρώτα τον σχεδιασμό αυτόν. Ας ξεκινήσουν από το Υδατικό μας διαμέρισμα, που έχει διαπιστωμένα (και από τα εγκεκριμμένα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων) τα μεγαλύτερα προβλήματα σε υποδομές, ας προσδιορίσουν μεγέθη και προϋπολογισμούς, ας οριστούν οι συγκεκριμένοι σκοποί για καθένα από αυτά (αρδευτικά, υδρευτικά, αντιπλημμυρικά, ενδεχόμενα μεικτή χρήση κλπ.), ας αποφασίσουν (μετά από διαβούλευση) τις προτεραιότητες και ποια έργα θα προωθήσουν στην δική τους τετραετία, ας ωριμάσουν (παράλληλα με τα προηγούμενα) και  με γρήγορους ρυθμούς τα έργα που ειναι επείγοντα , και τότε μόνο έχει λογική να συζητήσουν εάν και σε ποιο βαθμό θα μετέχουν ΚΑΙ οι χρήστες στην αποπληρωμή των δαπανών κατασκευής των έργων.

Αλλιώς, με πρόωρες και χωρίς προεργασία ανακοινώσεις (σημ. πάντως δεν παρέλειψαν  να φωτογραφηθούν), μιλώντας γενικά και αόριστα για "κάποια" έργα και για "κάποια" ΣΔΙΤ, απλά προσφέρουν "καθρεφτάκια σε ιθαγενείς", με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να μετριάσουν δηλαδή την αγανάκτηση του κόσμου για την απραξία τους, την ανικανότητα τους να σχεδιάσουν και επιβεβαιώνουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης να λύσουν πραγματικά με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα το υδατικό, οικολογικό, ενεργειακό και αναπτυξιακό πρόβλημα της Θεσσαλίας.

Όλα αυτά λοιπόν περισσότερο μας θυμίζουν σκηνές από την χαμένη για το υδατικό πρόβλημα πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ, πάρα μας δίνουν ελπίδες ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.

{1} iefimerida.gr - Οι αγροτικές υποδομές όπως τα μεσαία φράγματα σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθούν μέσω ΣΔΙΤ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ-ΣΚΡΕΚΑ :

https://www.iefimerida.gr/oikonomia/oi-agrotikes-ypodomes-hrimatodotitho...

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr