Επιστολή αγρότη από τα Φάρσαλα στον πρωθυπουργό για την ανάγκη κατασκευής του φράγματος στη Σκοπιά

Με τον απλό του λόγο και έκδηλη την αγωνία του για το παρόν και το μέλλον, ο αγρότης Γιώργος Δρόσος (δες εδώ {1} την σχετική επιστολή του) τοποθετεί το θέμα των υδάτων στην περιοχή του, ζητώντας το αίτημα για το φράγμα - ταμιευτήρα στη Σκοπιά Φαρσάλων (επί του Ενιπεα ποταμού) να ληφθεί υπόψη από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Υπάρχουν ελπίδες να εισακουστεί ;

Εμείς απλώς θα παρατηρήσουμε ότι το ίδιο αίτημα καθώς και άλλα συναφή για όλα τα αναγκαία έργα στη Θεσσαλία (στην λεκάνη Πηνειού) υποβάλλονται επί 40 χρόνια συνεχώς, όμως έως σήμερα καμμιά Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ), δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε καν για τις μελέτες και την "ωρίμανση" των έργων αυτών, κατά μείζονα λόγο δεν εκπόνησαν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό (master plan), ώστε οι διαδοχικές Κυβερνήσεις να έχουν έναν "μπούσουλα" στις επιλογές τους, εάν φυσικά κάποιες από αυτές έχουν πρόθεση να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.

Όσο για τους τοπικούς μας εκπροσώπους .....για την ώρα απλά παρατηρούν χωρίς να ασκούν τις αναγκαίες πιέσεις, χωρίς να αξιοποιούν την αγωνιστική διάθεση των φορέων, ώστε όλοι μαζί, μια γροθιά να απαιτήσουν τα αυτονόητα.

Δυστυχώς μόνο με αγωνιστική πίεση καταλαβαίνουν ορισμένες Κυβερνήσεις..... 

{1} thessalytv.gr (19/10/2020) - Επιστολή αγρότη από τα Φαρσαλα στον πρωθυπουργό για την ανάγκη κατασκευής του φράγματος στη Σκοπιά :

https://www.thessaliatv.gr/news/98322/epistoli-agroti-apo-ta-farsala-sto...

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr