Αντί υπογραφής και πάλι δηλώσεις για τη Μεσοχώρα

Ξανά στη Θεσσαλία ο κ. Σωκράτης Φάμελλος και πάλι διαβεβαιώσεις (βλέπε σχετικές δηλώσεις του στα Τρίκαλα) {1} για το ΥΗΕ Μεσοχώρας. Ως γνωστόν ο ρόλος του Υπουργείου του είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, την οποία η συγκεκριμένη κυβέρνηση κρατά παγωμένη εδώ και δυο χρόνια. Συνεπώς ηχούν κάπως  παράφωνα οι υποσχέσεις του κ. Υπουργού ότι το έργο θα λειτουργήσει σε 25 μήνες, αφενός γιατί η παρούσα κυβέρνηση με τους ρυθμούς που κινείται και την επιδεικτική αγνόηση του επείγοντος και των απωλειών από τη μη λειτουργία του έργου δεν διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφετέρου διότι μετά την αδειοδότηση πρακτικά παύει να έχει ρόλο στα επόμενα στάδια (κατασκευή, απαλλοτριώσεις, τιμές αποζημίωσης, λειτουργία).

Όμως, για να είμαστε αντικειμενικοί, ο κ. Φάμελλος δείχνει να λειτουργεί πιο σοβαρά, πιο θεσμικά και με μεγαλύτερο σεβασμό στους τοπικούς φορείς, κινούμενος όπως φαίνεται με καλές προθέσεις. Καμιά σχέση με τον ανεκδιήγητο κ. Σκουρλέτη που όταν τον επισκέφθηκαν οι Θεσσαλικοί φορείς (Φεβρ. 2016) τους πέταξε μια υποκριτική, όπως αποδείχθηκε, αναφορά για την αδειοδότηση της Μεσοχώρας, και μετά  έβγαλε λόγο κατά της  εκτροπής Αχελώου (!) , ενώ κατά το επόμενο διάστημα της θητείας του οι μόνοι με τους οποίους ανέπτυξε συστηματική συνεργασία για τη Μεσοχώρα ήταν όλοι οι αντίπαλοι του έργου και φυσικά οι επίδοξοι "κατεδαφιστές" του με επικεφαλής "φίλο" του κ. Υπουργού και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τη ΔΕΗ με τα τόσα προβλήματα, που εναγωνίως ζητούσε την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Υπουργός την είχε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Αλλά ας αφήσουμε πίσω τις οποίες τραυματικές εμπειρίες και ας κοιτάξουμε μπροστά. Θα είμαστε πράγματι ευτυχείς εάν όσο χρόνο κράτησε η διαδικασία αδειοδότησης (που δεν τέλειωσε ακόμη, ας μην ξεχνιόμαστε) τόσο να κρατήσει και ο χρόνος ως την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού. Ίδωμεν.

{1} Δηλώσεις κ. Σωκράτη Φάμελλου :

http://www.ert.gr/trikala-se-25-mines-tha-litourgi-ydroilektriko-fragma-tis-mesochoras-dilose-o-s-famellos/

https://www.youtube.com/watch?v=wwqfHxrFf1w

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr