Αρχεία Υδατικών Θεμάτων

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Γιώργος Χατζηλάκος : Διάφορα Αρχεία

Στην παρούσα ιστοσελίδα παρατίθεται το σύνολο των πηγών και των κειμένων (ολόκληρων ή αποσπασμάτων) που αναφέρονται στο αφιέρωμα του Γιώργου Χατζηλάκου καθώς και πλήθος άλλων αρχείων (βιογραφικά στοιχεία, συγγραφικό έργο, εισηγήσεις, επιστολές, δημοσιεύματα κ.α.). 

Αφιέρωμα - Γιώργος Χατζηλάκος : Κεφάλαιο Ζ. Προσωπικές μαρτυρίες από συναδέλφους και συνοδοιπόρους του Γ. Χατζηλάκου

Οι Γεωτεχνικοί, οι φορείς τους (ΓΕΩΤΕΕ, Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας) και τα έντυπα που εξέδιδαν αποτελούσαν ένα σημαντικό πεδίο δράσης του Γ.Χ. Παρακαλέσαμε λοιπόν τρεις διακεκριμένους Γεωτεχνικούς επιστήμονες, ειδικά για το αφιέρωμα μας στον Γ.Χ, να μας δώσουν προς δημοσίευση μία σύντομη αναφορά ή μαρτυρία από την συνεργασία τους με τον Γ.Χ., στην οποία και ανταποκρίθηκαν.  Πρόκειται για τους :

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Γιώργος Χατζηλάκος : Κεφάλαιο ΣΤ. Οι παρατηρήσεις του Γ. Χατζηλάκου σε ιστορικό σύγγραμμα του Κώστα Καραμανλή

Κάποια περίοδο περιέπεσε στην αντίληψη του Γιώργου Χατζηλάκου ένα σύγγραμμα του Κώστα Καραμανλή με τίτλο « Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κι οι εξωτερικές μας σχέσεις, 1928-1932» το οποίο ουσιαστικά βασίστηκε στην διδακτορική διατριβή του Κ.Κ. (μετέπειτα Πρωθυπουργού) στο TUFTS University, το έτος 1984.  Ο Γ.Χ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Γιώργος Χατζηλάκος : Κεφάλαιο Ε. Στέλιος Μαγειρίας - Γ. Χατζηλάκος : Η κοινή πορεία και η "σύγκρουση" αρχών

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, θα αναφερθούμε στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία στην δύση της πορείας των δύο σημαντικών αυτών ανθρώπων, παλαιών συμμαθητών και φίλων, έμελλε να σημαδέψουν οριστικά τις προσωπικές τους σχέσεις.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Γιώργος Χατζηλάκος : Κεφάλαιο Δ. Η Κάρλα

Όπως προείπαμε, ο ΓΧ ήταν βαθύς γνώστης της ιστορίας και της εξέλιξης των έργων στο θεσσαλικό κάμπο. Γνώριζε καλά τις μελέτες όλων των μελετητών που κατά καιρούς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, εξυγιαντικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στη Θεσσαλία.

Σελίδες