Αρχεία Υδατικών Θεμάτων

REXUS : Διαχείριση Ανθεκτικών Διασυνδεδεμένων Συστημάτων μέσω της Συμμετοχικής Ανάλυσης Ροής Πόρων

Το νερό, η γη, η ενέργεια και η τροφή αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την ανθρώπινη ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εντούτοις, τα υπόψη στοιχεία αποτελούν περιορισμένους πόρους και η ζήτηση τους αναμένεται να είναι ανοδική, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις.

Κοινή συνεδρίαση (14/12/2022) Επιτροπής Περιφερειών και Υποεπιτροπής Υδατικών για το Υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας

Κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13.00’, στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ.

Μονάδα Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας - Υβριδικό έργο στο Αμάρι Κρήτης

Το έργο Αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία, περιλαμβάνει δύο αυτόνομους ταμιευτήρες στις περιοχές Άγιο Γεώργιο και Πύργο, και θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα λίμνη Καστρακίου της ΔΕΗ, ως κάτω ταμιευτήρα.

Κατασκευή φράγματος αναστόμωσης πηγών Βρυσιών Φαρσάλων Π.Ε. Λάρισας

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο, το οποίο σχετίζεται με την προστασία του υδάτινου δυναμικού της περιοχής.

Φράγμα Αγιοκάμπου στη θέση «Λιβαδότοπος» - Δήμος Αγιάς

Πρόκειται για έργο ταμίευσης (φράγμα) νερού, η θέση του οποίου προσδιορίστηκε (μεταξύ και άλλων πιθανών κατάλληλων θέσεων) αρχικά με την αναγνωριστική μελέτη του ΑΠΘ (Γ.

Φράγματα στη θέση «Μπελμά» στον Κίσσαβο - Δήμος Αγιάς

Το Φράγμα στη θέση «Μπελμά» στον Κίσσαβο (Δήμου Αγιάς) αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή και ο σχεδιασμός του χρονολογείται από την δεκαετία του 1990.

Φράγμα Πουρναρίου - Αμπελακίων «Λιβαδότοπος»

Πρόκειται για έργο ταμίευσης (φράγμα) νερού (μαζί με άλλα συμπληρωματικά αναγκαία έργα), η θέση του οποίου προσδιορίστηκε (μεταξύ και άλλων πιθανών κατάλληλων θέσεων) αρχικά με την αναγνωριστική μελέτη του ΑΠΘ (Γ.

Σελίδες