ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο ιστότοπος μας φιλοξενεί  την παρακάτω ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) για διάλογο σχετικά με τα υδατικά έργα και τα περιβαλλοντικά θέματα της Θεσσαλίας.

 

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ)

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ  ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ)  εκτιμούν ότι τα θέματα της Διαχείρισης Υδάτων και των αντίστοιχων έργων (υδρεύσεις, αρδεύσεις, παραγωγή ενέργειας κ.λ.π.) αποτελούν για την περιοχή μας μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Για τα θέματα αυτά έχουν αναληφθεί επανειλημμένα σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως Συνέδρια, ημερίδες, ανακοινώσεις, επαφές με κόμματα κ.λ.π. με στόχο την ενημέρωση του λαού και των φορέων της Θεσσαλίας αλλά και την διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων από την Κυβέρνηση.

Ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός υγιούς διαλόγου και στην διαμόρφωση κοινών θέσεων και στόχων στις διεκδικήσεις μας, επιλέξαμε την σύνταξη ενός πλαισίου θέσεων, όπως αυτές προέκυψαν από την εδώ και πολλά χρόνια διαβούλευση και κοινή μας δράση με επιστημονικούς και άλλους φορείς (ΤΕΕ/ΚΔΘ, ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ, ΠΕΔ, κ.λ.π.). Οι θέσεις αυτές  βρίσκονται στο τέλος της σελίδας (σε μορφή αρχείου docx με τίτλο :  Πλαίσιο θέσεων - Ερωτηματολόγιο για Υδατικά Θεσσαλίας).

Καλούμε όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες, τους υποψήφιους δημάρχους ή και τους εκπροσώπους των αντίστοιχων παρατάξεων στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, να συμμετάσχουν στην διαδικασία αυτή υποβάλλοντας τις τοποθετήσεις και τα σχόλια στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση  του ιστότοπου ypethe.gr (info@ypethe.gr).

Έως τις 10 Μαΐου 2019 θα παραμείνουν αναρτημένα στην διάθεση των πολιτών και στην συνέχεια θα ομαδοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε αφενός να συμβάλλουμε στην ενημέρωση του λαού της περιοχής μας αφετέρου να προσδώσουμε πιο ουσιαστικό χαρακτήρα στον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Με εκτίμηση

Αρχοντής Δημήτρης, πρ. Δήμαρχος Καρδίτσας (Dimitrios.Archontis@gmail.com)

(για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας)

Ιωάννης Καλλές, Πρόεδρος ΕΘΕΜ

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 

Δημήτρης Κουρέτας - Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας :

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2019_05_12_theseis_d_koyreta_gia_ydatika_thessalias.pdf

Άρης Καραχάλιος - Δήμαρχος Φαρσάλων : 

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2019_05_08_theseis_k_karahalioy_dimarhoy_farsalon_gia_ydatika_thessalias.pdf