Ημερίδα «Έργα διαχείρισης νερού, Γεωργία, περιβάλλον» - Εφημερίδα Ελευθερία - Agrothessaly 2023

(10/3/2023) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Χωρίς νερά περιβάλλον δεν υπάρχει…- ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ «Ε» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ «AGROTHESSALY»

Έντονη είναι η ανησυχία των παραγωγών και των γεωτεχνικών από την κλιματική αλλαγή που βιώνει και η θεσσαλική γεωργία, η οποία εκπέμπει SOS, καθώς κινδυνεύει χωρίς ταμίευση νερών, η οποία για να γίνει χρειάζεται πολιτική βούληση, ώστε να εκτελεστούν μεσαίοι και μεγάλοι ταμιευτήρες νερού, περιφερειακά της πεδιάδας. Ακόμη η Θεσσαλία οφείλει να προετοιμαστεί στα επόμενα 20 – 30 χρόνια, ώστε η “θωράκιση” και η προσαρμογή της να εξασφαλίζει κατά το δυνατό το αξιοβίωτο των Θεσσαλών, κυρίως μέσω της υδατικής, ενεργειακής και επισιτιστικής ασφάλειας.

Αυτά ήταν τα συμπεράσματα ημερίδας, με θέμα «Έργα διαχείρισης νερού, Γεωργία, Περιβάλλον», που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ελευθερία» στο πλαίσιο της «Agrothessaly», στον χώρο εκδηλώσεων στη Σκεπαστή Νεάπολης.
Στην ημερίδα εξετάστηκαν ακόμη η κυκλική οικονομία του νερού σε συνδυασμό με χρήση IoT τεχνολογιών, η οποία μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επαναχρησιμοποίηση του νερού, μέσω της παρακολούθησης της ποιότητάς του, της διαχείρισης της ποσότητάς του, καθώς και της μείωσης της κατανάλωσής του, ενώ παρουσιάστηκε το πετυχημένο έργο εξοικονόμησης νερού του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.
Η ημερίδα που έγινε υπό την αιγίδα Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον εντεταλμένο σύμβουλο Υδάτων της Περιφέρειας Γ. Λαδόπουλο και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Παν. Νταή.

Φωτογραφίες: