Επικαιρότητα

Άρθρο στο ΒΗΜΑ για Αχελώο και υδατικό πρόβλημα Θεσσαλίας, του Γ. Σούλιου ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ

Ένα πολύ σημαντικό άρθρο δημοσιεύτηκε στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ (6/8/2017) απ' τον ομότιμο καθηγητή Γιώργο Σούλιο, σχετικά με το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας (δες το σχετικό link εδώ) {1}

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές .. "πυρών" ανάμεσα στους κ.κ Φάμελλο και Μανιάτη

Με αφορμή την υπογραφή της ΑΕΠΟ του Υδροηλεκτρικού Έργου Μεσοχώρας και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φάμελλου, συνεχίζονται οι ανταλλαγές .. "πυρών" ανάμεσα στους κ.κ.

Συνάντηση της Ε.ΘΕ.Μ. με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων για τα υπό αναθεώρηση Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων (Σ.Δ.Υ.) Θεσσαλίας

Παραθέτουμε παρακάτω το δελτίο τύπου της Εταιρείας Θεσσαλικών μελετών (Ε.ΘΕ.Μ) όπως το λάβαμε, που αφορά την πρόσφατη συνάντη

Οι αρδεύσεις και οι ΔΕΥΑ

Η δημοσίευση Σχεδίου Νόμου {1} για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αφορά και τις επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) μας υποχρεώνει να επανέλθουμε στο θέμα της Διαχείρισης Υδάτων που για μία ακ

Η Μεσοχώρα και πάλι ……..

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Αυτή η σοφή παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Μεσοχώρας και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης που ο κ. Φάμελλος υποσχέθηκε ότι θα γίνει έως 30 Ιουνίου 2017.

Το πόσιμο νερό στη χώρας μας. Νέα «καμπανάκια» από διεθνή έρευνα.

Για μία ακόμη φορά η χώρα μας αξιολογείται αρνητικά στον τομέα της Διαχείρισης των Υδάτων και ειδικότερα στον κρίσιμο για την ίδια την ζωή μας τομέα του πόσιμου νερού.

Επικαιρότητα : Η οικοκτονία ενός σιτοβολώνα...

Και άλλοι σχολιαστές  εντοπίζουν τα απαράδεκτα φαινόμενα σε σχέση με τα υδατικά οικολογικά προβλήματα της Θεσσαλίας (δες σχετικό άρθρο του Γιάννη Κολλάτου) {1}.

Η κοστολόγηση - τιμολόγηση του νερού στη Βουλή

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε για την κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών του νερού - πλαίσια των υποχρεώσεων της χώρας μας για εφαρμογή της οδηγίας 60/2000 της Ε.Ε.

«Παγωμένη» μέσα στο καλοκαίρι η Μεσοχώρα.….

Υποσχέσεις για την οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας έχουν επανειλημμένα δοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες (Φάμελλος κλπ).

Σελίδες